Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Kazuo Ishiguro

Kazuo IshiguroIshiguro s-a nascut la Nagasaki, Japonia si a locuit acolo pana in 1960. Pe cand el avea varsta de cinci ani, familia sa s-a mutat in Anglia, unde tatal sau a lucrat ca ocenograf. Kazuo Ishiguro a crescut în Guildford, Surrey. Ishiguro a obtinut diploma de licenta la Universitatea din Kent in 1978 si diploma de masterat la Universitatea din East Anglia lui în 1980.

Ishiguro este unul dintre cei mai renumiți autori de ficțiune contemporani din lumea anglofona, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a castigat în 1989, cu romanul The Remains of the Day.

In 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro pe locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 incoace”

Al șaptelea roman al sau, Gigantul mort, a fost publicat la 3 martie 2015 in Statele Unite si Marea Britanie. In 2017 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura pentru ca „in romane cu mare putere emotionala, a dezvaluit abisul din spatele senzatiei noastre iluzorii de conectare la lume”.

Să nu mă părăseşti
Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)