Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Ivan Bunin

Ivan BuninIvan Alekseyevich Bunin a fost primul scriitor rus laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1933 "pentru artisticitatea viguroasă, prin care a dezvoltat tradițiile prozei ruse clasice".

A lucrat în calitate de corector, statistician, bibliotecar, la diferite ziare. În anul 1891 i-a apărut prima culegere de versuri, marcată de o peisagistică lirică subtilă. A continuat și după aceea să cânte frumusețile naturii, cu simțul rafinat al omului format la țară.

Obține Premiul Pușkin pentru culegerea "Cad frunzele" (1901) - exemplu de perfecționare a formei poetice clasice, proprie marilor maeștri din secolul al XIX-lea. Publică și nuvele timpurii, despre satul sărăcit și conacele decăzute. Face cunoștință cu Gorki care îl susține în încercarea de a colabora cu Editura "Znanie". În povestirile lui se accentuează problematica socială: multe dintre scrierile sale înfățișează destrămarea Rusiei patriarhale, moșierești și țărănești, în condițiile dezvoltării relațiilor capitaliste.
Collected Stories of Ivan Bunin
Dark Avenues

Dark Avenues

56,99 Lei

The Village

The Village

58,00 Lei

Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)