Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Roger Martin du Gard

Roger Martin du Gard


Roger Martin du Gard a fost un scriitor francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1937 "pentru vigoarea artistică și adevărul cu care a înfățișat atât conflictele umane cât și anumite aspecte fundamentale ale vieții contemporane, în ciclul romanesc "Les Thibault".

Fiind pregătit profesional ca paleograf și arhivist, Martin du Gard a adus în operele sale obiectivitate și scrupulozitate pentru detalii. Datorită grijii sale față de documentare precum și a atenției acordate relației dintre realitatea socială și dezvoltarea individuală a personajelor sale, a fost considerat un reprezentant târziu al realismului și naturalismului în cea mai bună tradiție a acestor curente literare predominante în secolul al 19-lea.

Romanele sale se înscriu în tradiția realistă de observație socială și psihologică minuțioasă și imparțială a mediului burghez, măcinat de egoism, cu eroi înfrânți în compromisul dintre lupta religioasă și cea politică, striviți de mentalitatea lor particulară pe care nu o pot depăși.
Confidence Africaine
Lieutenant-Colonel de Maumort: A Novel
Afişare 1 - 2 din 2 (1 pagini)