Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Gabriela Mistral

Gabriela MistralGabriela Mistral este pseudonimul lui Lucila de María del Perpetuo Socorro Godoy Alcayaga, poetă din Chile, premiată cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 1945 "... pentru poezia ei, care, inspirată de emoții puternice, i-a transformat numele într-un simbol al celor mai pure aspirații ale întregii lumi latino-americane". În memoria ei a fost creat Premiul "Gabriela Mistral", în anul 1979.

Creația sa este profund feminină, meditativă, de înaltă emoție lirică și tonalitate post-romantică și uneori simbolistă, în care transfigurează natura aspră a ținutului natal, valorile naționale, copilăria ca vârstă a fragilității, exuberanța tinereții și iubirii, durerea solitară, meditația asupra morții.

În anul 1921 devine directoare a liceului de fete din Santiago de Chile, urmând ca în 1922 să fie invitată de guvernul mexican să sprijine reforma învățământului din Mexic, inițiată de José Vasconcelos. După 1926 ocupă diferite funcții in SUA care o țin departe de patrie: reprezentantă a țării sale la institutul de cooperare de pe lângă Liga Națiunilor (până în 1934), consul în Brazilia, Italia, Spania, Portugalia, SUA (în Los Angeles).
Madwomen: The "Locas mujeres" Poems
Selected Poems of Gabriela Mistral
Selected Prose and Prose-Poems
Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)