Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

T. S. Eliot

T. S. Eliot


Thomas Stearns Eliot  a fost un poet anglo-american, dramaturg și teoretician literar. Prin arta sa remarcabilă, T.S.Eliot a revoluționat întreaga poezie modernă engleză.

Primul său volum de poezie a apărut în 1917. În 1925, a devenit codirector al Editurii Faber and Gwyer, actuala Faber and Faber, care continuă să-i publice opera. În anii '30 a compus celebrele poeme despre pisici, semnându-le „Moş Oposum“, poreclă dată autorului de către Ezra Pound. În 1939, aceste poeme au fost publicate sub titlul Cartea lui Moş Oposum despre Pisicile Poznaşe (Old Possum's Book of Practical Cats), cu desenele lui T.S. Eliot pe copertă. De-atunci volumul a cunoscut mai multe reeditări, cu ilustraţii de Nicolas Bentley şi Edward Gorey.

În 1981, poemele lui T.S. Eliot i-au inspirat lui Andrew Lloyd Webber musicalul Cats, cel mai longeviv spectacol de acest gen din istorie.

T.S. Eliot a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1948 "pentru contribuția sa remarcabilă, de pionierat, la poezia zilelor noastre".
Eseuri alese

Eseuri alese

43,34 Lei

Opere poetice 1909-1962
Pisicoteca practică a lu' Moș Pârșu
Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)