Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Giorgos Seferis

Giorgos Seferis


Giorgos Seferis a fost un poet grec contemporan, care a debutat editorial cu placheta Strofi (Cotitura) în 1931. A scris relativ puțin, dar versurile sale au fost bine primite pentru mesajul lor antifascist, de fapt Seferis a reluat ideile umanismului clasic grecesc și le-a recontextualizat, pentru a le adapta la contextul socio-istoric al secolului XX.

A primit Premiului Nobel pentru Literatură în 1963 "pentru eminenta sa operă lirică, inspirată de o profundă dragoste pentru lumea elenică a culturii". A fost distins cu premiul Palamas în 1947 și cu un prestigios premiu englezesc, Foyle, acordat pentru prima oară unui poet străin. 

Tatăl său Stelios Seferis era membru al Academiei grecești, profesor de drept internațional, rector al Universității din Atena, poet și traducător, astfel, fiul sau merge la scoala primară din orașul natal, absolvă liceul în Atena, și urmează cursurile Universității din Paris. Intră în diplomație și ocupă diferite funcții în ambasadele Greciei din 1931 până în 1962.
Cele mai frumoase poezii
Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)