Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

Yasunari Kawabata

Yasunari KawabataYasunari Kawabata  a fost un prozator japonez a cărui operă, scrisă într-un stil plin de lirism și subtilitate, i-a adus premiul Nobel pentru literatură în 1968. A fost primul japonez și al treilea asiatic (după Rabindranath Tagore și Șemuel Iosef Agnon), care a câștigat acest premiu.

Scrierile lui Kawabata conțin un spațiu epic gol, non-acțiune și o reducere extremă a problematicii la câteva date, favorizând deplasarea centrului de greutate spre episod și detaliu. Kawabata povestește pe o linie unică, pe un singur plan, în care evenimentele sunt nivelate sub raport valoric, iar un conflict propriu-zis nu se constituie. Elementul-cheie, momentul-surpriză lipsesc, deși o tensiune difuz răspândită în text pare să le cheme.

Yasunari Kawabata a fost fiul unui medic. Deoarece a rămas orfan la vârsta de patru ani, a fost crescut de bunici, dar a fost separat de singura lui soră (care a fost trimisă la o mătușă).
Evenimentele tragice din copilăria lui Kawabata continuă prin moartea bunicii, iar mai apoi, a surorii (când Yasunari avea 11 ani). Îngrijit de bunicul său, bolnav și bătrân (care va muri când Yasunari avea 15 ani), perioada adolescenței îi va fi marcată de starea de solitudine și suferință fizică, combinată cu iminența morții, care îi va contura viziunea asupra vieții și a creației. Kawabata a fost ispitit să devină pictor, dar chemarea pentru literatură s-a dovedit mai puternică, lunga agonie și moartea bătrânului fiind descrise în operele sale de mai târziu.Dansatoarea din Izu
Frumoasele adormite
Frumuseţe şi întristare
Jurnal de la şaisprezece ani. Adolescentul
Lacul

Lacul

26,01 Lei

Maestrul de go

Maestrul de go

24,09 Lei

O mie de cocori

O mie de cocori

25,00 Lei

Păpădiile

Păpădiile

24,09 Lei

Sunetul muntelui

Sunetul muntelui

29,00 Lei

Țara zăpezilor

Țara zăpezilor

25,00 Lei

Valsul florilor

Valsul florilor

27,94 Lei

Vechiul oraş imperial
Afişare 1 - 12 din 12 (1 pagini)