Acest website este in constructie. Comenzile nu se pot onara. Multumim pentru intelegere!

0 Cosul meu

V. S. Naipaul

V. S. Naipaul

Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul este născut la Chaguanas (Trinidad-Tobago) într-o familie hindusă, la vârsta de 18 ani ajunge în Anglia, la studii. În 1953 obține licența în litere la University College d'Oxford. Volumul de debut The Mystic Masseur este publicat în 1957.


Naipaul este cunoscut pentru romanele sale despre moştenirea colonialismului Imperiului Britanic. Acesta a elaborat şi lucrări non-ficţionale, jurnale de călătorie şi eseuri. În 2001 Naipaul a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. J. M. Coetzee, într-un articol din The New York Review of Books, din 2001, îl descrie pe Naipaul ca un „maestru al prozei moderne engleze”. În 2008, publicaţia The Times îl plasează pe Naipaul pe locul şapte în lista cu „cei mai importanţi 50 de autori englezi de după 1945”.


Motivatia Juriului Nobel la decernarea premiului a fost ca "domeniul literar al lui Naipaul s-a extins mult dincolo de insula Trinidad, primul sau subiect, iar acum cuprinde India, Africa, America de la sud la nord, tarile islamice ale Asiei si, nu in ultimul rand, Anglia.  Enigmatica sosire

Enigmatica sosire

10,00 Lei

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)